Leuk nieuws :) - Reisverslag uit Oskarshamn, Zweden van h-ja-r - WaarBenJij.nu Leuk nieuws :) - Reisverslag uit Oskarshamn, Zweden van h-ja-r - WaarBenJij.nu

Leuk nieuws :)

Door: Hjalmar Snoep

Blijf op de hoogte en volg

29 Juni 2023 | Zweden, Oskarshamn

Ik doe mijn telefoon open en krijg twee berichten: meldplicht kleine waterput in Nederland, meer controle, joepie..

En

Dodelijke schimmel ontdekt in Himalaya resistent tegen alles en zeer besmettelijk.

Jaaaa, lekker zorgen maken.

We gaan weer terug naar Nederland, waar we je vooral flink bang willen hebben, maar je niks eraan laten doen.

Schimmels als pandemie overleven we niet (en de meeste landdieren niet), die zijn vele malen intelligenter dan wij. En dan bedoel ik dat niet, zoals mensen die het hebben over paddo's en de "wijsheid van paddestoelen". Ik refereer aan recent onderzoek (2010 en daarna) over het probleemoplossend vermogen van schimmels.

Een schimmel is een netwerk, dat onze hersenen qua complexiteit vele malen overstijgt en het probleemoplossend vermogen is voor ons dan ook onbegrijpelijk. Dus we moeten zorgen dat de mensheid voor schimmels geen probleem worden, anders worden we opgelost..

Dat deze nieuwe longschimmel nu al resistent blijkt tegen de medicijnen die ze hem hebben gegeven, verbaast me dus niks.

Maar gelukkig heeft China een hele goeie historie in het poken in nieuwe ziektes . Dat gaat altijd goed.

Maar het fijne is: is de volgende covid19 een schimmel, dan is er direct ook niks meer dat we kunnen doen, dan van de resterende dagen genieten, want dan is het in mijn ogen onherroepelijk einde mensheid.

En je kunt je alleen zorgen maken om waar je WEL wat aan kan doen. ELE's of extinction level events zijn er zat.. Die negeren we gewoon. Niemand lijkt ervan te weten, behalve mensen met aluminium hoedjes op, maar wat ik hier noem is science fact en gewoon op te zoeken. We leven er al tijden mee.. GRB's ( Gamma Ray Burst, einde van alles binnen 5 sec behoorlijk zeldzaam), nucleaire oorlog (ongeveer een week, enorm dom), pandemieën (zeg een maand, we hebben net gezien hoe 'erg' dat is), grote asteroides en supervulkanen (een jaar alleen winter, tja, gaat al 100.000 jaar goed), ijstijden klimaatopwarming en poolverschuiving (10? duizend jaar)

Ieder moment kan het afgelopen zijn. Dat is waar, het is alleen een zeer kleine kans.. maar ieder moment kunnen we bericht krijgen dat we niet zo heel lang meer hebben. Alles is eindig..

Heerlijk, geen problemen meer. Gaan we lekker van iemand naar iets.. of naar alles..

Dus geniet ervan.. koester je problemen, zolang je ze nog kunt creëren. Het is een teken van afgescheiden stukje leven zijn. Een gezond mens heeft problemen.

Dat zou overigens pas echt nieuws zijn.. Sorry, mensen... het is gebeurd.. maar ik denk toch dat nieuws uitbrengen dan opeens niet zo heel belangrijk meer is... Dan gaan ook de journalisten naar huis om hun kinderen nog een laatste knuffeltje te geven of zich een stuk in de kraag te drinken. Want mens zijn is ook: doen wat je niet het allerbelangrijkste vindt. Dat geld vast ook voor "homo journalistis".

Dit geneuzel over een potentiële dodelijke ziekte is carrièremakende bangmakerij.. Ja, tuurlijk, theoretisch zijn schimmels een echt probleem..

...maar als je weet hoezeer we ieder dag aan uitsterven ontkomen en hoe vaak we al aan uitsterven ontsnapt zijn in de afgelopen 4 miljoen jaar... Nu al veel meer dan verdiend :)

En de oplossing is gewoon: maak van iedere dag je mooiste dag.

Zorgen maken is geheel optioneel. Het hoort erbij zolang je kleeft.

Ik moet echt onder de douche..

• 29 Juni 2023 - 07:37

Nevs: