Laatste dagen - Reisverslag uit Apeldoorn, Nederland van h-ja-r - WaarBenJij.nu Laatste dagen - Reisverslag uit Apeldoorn, Nederland van h-ja-r - WaarBenJij.nu

Laatste dagen

Door: Hjalmar Snoep

Blijf op de hoogte en volg

20 Mei 2023 | Nederland, Apeldoorn

Ik dacht dat ik morgen al naar Raagi zou gaan. Kleine paniek bij mij en na bellen ook bij Raagi, want die verwachtte me pas maandag middag. Dinsdagavond rijden we.. Ik heb 2 dagen meer dan ik dacht. Kortom.. mijn geheugen is nog niet geweldig.

Maar ik heb weer energie en mijn hoofd doet het van tijd tot tijd weer even goed.

Omdat we niet zeker weten dat we overal internet hebben, vond ik dat we offline navigatie nodig hadden. Na veel geklooi met OSMand/Argonaut/Trailblazr en wat al niet.. werkt niks en maak ik het maar gewoon zelf. (zie foto)

Morgen even alle alternatieve routes erin gooien, dan kan ik ook een stuk leukere maps plaatsen. (Met mijn eigen autootje erin) Dit werkt dan ook direct als internet uitvalt, want in Zweden en Finland is dat best goed mogelijk.. Ook stop ik alle informatie voor alternatieve campings, veerboten, tolwegen enzo erin (Je weet maar nooit, ik neem de hoofdroutes ook uitgeprint mee in een map, stel dat de computer stukgaat).. Kan ik me morgen heerlijk op kwaad maken. Ik maak een mount voor de chromebook als boordcomputer op het dashboard. Zonnepanelen en batterijen zijn geinstalleerd, die laden de camping batterijen op, zodat we ś nachts ook de telefoon kunnen opladen en licht hebben in de tent.

usb hub in het dashboardkastje geinstalleerd, kunnen 4 apparaten tegelijk opladen, de koelkast geinstalleerd en hij doet het op de accu van de auto en de opbergkratten zijn ook klaar, de kook-klaptafel aan de achterklep werkt.. Al is het eerste onderdeeltje al afgebroken.

Nu morgen nog de achter-tent en we hebben een echte, zeer luxe Toyota-Camper..

En ik heb nog twee dagen dat ik rustig nog alles kan checken en rommelen. Nu lekker rustig slapen.

• 23 Mei 2023 - 12:58

Marlies Greve:

Wat een prima voorbereiding, je denkt aan alle details. Dat zal overigens wel weer veel tijd kosten en hopelijk geen stress. Als het goed is ben je nu bij Raagi. Doe haar veel groeten van me en voor beiden natuurlijk een geweldige reis toegewenst!

marlies